Päivin tarina

Hei! Kiva kun avasit tämän sivun. Kerron vähän itsestäni.

Päivi

Minä olen Päivi Takkunen ja palvelen sinua Hiusmeressä.

Olen koulutettu ekokampaaja ja kokenut yrittäjä. Valmistuin hiusalalle jo vuonna 1992 ja perustin Hiusmeren 1997.

Lainaan hieman Tuntematonta sotilasta. Mis sie tarvit rohkeaa naista, täs siul on sellane!

Herkistyin kampaamokemikaalien tuoksuille jo yritykseni alkutaipaleella ja erikoistuin rohkeasti pelkästään tuoksuttomiin kampaamopalveluihin. Sellaista ei ollut silloin vielä tarjolla Raahessa. Vastasin kysyntään ja samalla pystyin jatkamaan itse rakkaassa ammatissani.

Vuosien varrella olen toiminut freelancer kouluttajana ja järjestänyt monenlaisia tapahtumia niin Hiusmeressä kuin yhteistyökumppaneidenkin kanssa. Olen tarjonnut töitä myös toisille hiusyrittäjille vuokratuolilla ja joskus palkannutkin työntekijöitä. Nykyisin työskentelen yksin.

Hiusmeri erikoistui vuonna 2015 täysin ekokampaamoksi, valmistuttuani koulutetuksi ekokampaajaksi Kuopiosta. Ekokampaamo-parturi Hiusmeri on Raahen ensimmäinen ekokampaamo. Olen ylpeä rohkeudestani olla jälleen edelläkävijä – uskalsin hypätä uuteen tapaan työskennellä hiusten parissa, luontoa kunnioittaen, pienessä Pohjois-Pohjanmaan kaupungissa.

Tämä suunnanmuutos on tuntunut ihan sydänjuuria myöten oikealle ja hyvälle. Tuoksuherkkänä migreenikkona olen kestänyt hyvin luonnolliset tuoksut, sen sijaan synteettiset hajusteet ja pesu-/huuhteluaineet saattavat laukaista migreenikohtauksen. Toivoisinkin, että huomioisit tämän asian. Hajusteet voivat lopettaa hyvin alkaneen työpäiväni pahimmillaan hyvin lyhyeen, kun päässä jysähtää ja ääni lähtee. Minun penkissäni käy myös paljon hajusteallergia asiakkaita ja astmaatikkoja.

Asustelen 15 km päässä työpaikastani, maalla. Perheeseeni kuuluu aviopuoliso ja koira. Miehelleni ja minulle luonto ja eläimet ovat lähellä sydäntä. Hiusmeren seinässä onkin puolisoni ottamasta kuvasta tehty tapetti ja taulujakin löytyy. Harrastan laulua ja taivaanrannan maalausta.

Keväällä 2022 lanseerasin Hiusmeren uuden palvelukonseptin, Tirsanurkan. Tämä on ollut erittäin pidetty palvelu ja niin miehet kuin naisetkin astelevat "tirsoille" säännöllisesti, Neurosonic-hoitotuoliin.

Jotta sinulla olisi mahdollisimman kotoisa olo odotella vuoroasi tai istua kasvivärin vaikutusajalla, olen tuonut tilaan kaksi keinutuolia. Toinen on sijoitettu ison akvaarion eteen, jonka edessä aika pysähtyy.

Tullaan tutuiksi ja ollaan ihmisiksi.

Tervetuloa sydämellisen palvelun Hiusmereen, olet minulle tärkeä.

-Päivi

 

Kuva: Jäljen Jättiläinen