Palvelut

Hiustenleikkaukset

Naisten, miesten ja lasten hiustenleikkaukset.

Kun tuot ensimmäistä kertaa pienen lapsen hiustenleikkaukseen, tule hyvissä ajoin tai käy aikaisemmin tutustumassa Hiusmereen lapsen kanssa. Näin kynnys on matalampi pikkuasiakkaalle, eikä jännitä niin paljon. Leikkaamme tarvittaessa pienen lapsen hiukset vaikka ison akvaariomme edessä.

Hiustenleikkauksissa aikuisille on valikoimassa myös virkistävä paketti (ns. energialeikkaus). Virkistävä paketti sisältää hiuspohjan n. 30–45 min hieronnan, pesun ja hoitoaineen sekä teknisesti linjoiltaan ehyen (ei veitsileikkausta tai voimakasta rikkomista) hiustenleikkauksen. Pidempikin hius asettuu kauniisti ns. energialeikkauksen jälkeen ja lopputulos on aikaa kestävä. Huom! Valitse nettiajanvarauksessa kategoria "Hemmottelupaketit". 

Hinnat
Hiustenleikkaus ilman pesua (tulethan puhtaalla, vasta pestyllä hiuksella) 19–55 €
Hiustenleikkaus pesun kanssa 34–67 €
Virkistävä paketti 90–120 €

Ekologiset värikäsittelyt

Kasviväreillä värjääminen on ekologinen ja hellävarainen vaihtoehto synteettisille hiusväreille. Ne eivät sisällä voimakkaita kemikaaleja, jolloin ne sopivat myös tavanomaisille hiusväreille allergisoituneille. (Myös kasvivärille tai jollekin kasville voi olla allerginen! Muistathan kertoa herkkyyksistä ekokampaajalle.) Kasvivärit sekoitetaan käyttäen hennaa (Lawsonia inermis), indigoa (Indigofera tinctoria) tai cassiaa (Cassia obovata/Cassia auriculeta). Lisävivahteita ja/tai hoitovaikutusta väriin saadaan lisäämällä erilaisia yrttejä, joiden ominaisuuksista kasvivärjäyksessä ekokampaaja on saanut koulutuksen.

Jokainen väri on yksilöllinen, lopputulokseen vaikuttaa mm. hiusten oma väri, värjäyshistoria ja hiuslaatu. Kasviväreillä ei voi vaalentaa hiusta, mutta omiin, luonnonvaaleisiin hiuksiin on mahdollista saada kirkastusta. Voimakkaat tummennukset vaativat yleensä useamman värjäyksen. Harmaisiin hiuksiin saadaan kuultavaa peittävyyttä. Kasviväri on kestoväri, joka kiinnittyy hiuksen pintaan. Tyvikasvuraja on kuitenkin pehmeämpi kuin synteettisessä kestovärissä. Kasviväreillä tulee luonnollinen, elävä väri joka samalla hoitaa tehokkaasti hiuksia ja hiuspohjaa. Kasviväreihin varataan aikaa hieman normaalia enemmän pidemmän vaikutusajan takia. (Jos hiuksesi on värjätty kasvivärillä ja päätätkin siirtyä takaisin synteettisiin, mainitse kasvivärjäyksestä kampaajalle! Etenkin tummaksi värjäys kasvivärillä saa aikaan sen, että hiusta ei suosittella vaalentamaan. Vaalennuksessa lopputulos on vihreä, johtuen indigofera tinctorian voimakkaasta lehtivihreästä eli klorofyllistä.)

Kasviväriin emme Hiusmeressä lisää mitään synteettistä ainetta. Vain vesi, kasvijauheet/kasvijauhe-yrttiseokset. Tilatessasi Hiusmerestä kasvivärjäyksen, voit olla 100% varma, että saat hiuksiisi 100% ekologisen aidon kasvivärin.

Lyhyiden hiusten kasviväri: Hiusten pituus niskahiukset leukalinjan yläpuolella.

Puolipitkien hiusten kasviväri: Hiusten pituus hiukset olkapäiden yläpuolella.

Pitkien hiusten kasviväri: hiukset lapaluiden yläpuolella.

Extrapitkät tai pitkät paksut hiukset: Hiusten pituus lapaluiden alapuolella tai hiukset ovat lyhemmät, mutta erittäin paksut ja tuuheat.

Jos sinulla on harmaita hiuksia ja toivot tummuutta/enemmän peittoa, muista varata lisäpalvelusta lisää aikaa.

Hinnat
Kasvivärit ilman leikkausta 94–147 €
Kasvivärit leikkauksen kanssa 147–189 €

Tämä on hyvä värinkirkastaja, kun kaipaat virkistettä väriisi, mutta et vielä ihan oikeaa väriä. Erityisesti punaväreissä suosittu palvelu.

Kasvivärikirkaste toimii hyvin myös ns. kasvivärin kokeiluna värjäämättömiin hiuksiin.

Vaikutusaika n. 15–20 minuuttia, riippuen hiuksen pituudesta. Asiakas on pesupaikalla vaikutusajan, koska seos on löysää ja valuu herkemmin kuin varsinainen pidempikestoinen palvelu, kasvivärjäys.

Hinnat
Kasvivärin kirkastukset ilman leikkausta 40–75 €
Kasvivärin kirkastukset leikkauksen kanssa 80–115 €

Savivaalennus

Hiusta voidaan vaalentaa/kirkastaa ekologisemmin savi-sooda-hapete sekoituksella. Paras lopputulos saadaan luonnonväriin tai kasvivärjättyyn (henna-/cassiapohjaiset) hiukseen. Indigolla tai synteettisillä väreillä värjättyihin hiuksiin savivaalennus on pohdittava aina tapauskohtaisesti. Tuotteella voidaan tehdä raitoja tai kirkastus kokopäähän. Aikaa kuluu esivalmisteluineen n. 1,5–2,5 tuntia riippuen hiuksen pituudesta ja työskentelytavasta. Hinta määräytyy ajan sekä tuotemenekin mukaan.

Savivaalennus on siis saven, hapetteen ja ruokasoodan tarkkaan määritelty seos. Hapete on synteettinen raaka-aine, mutta jo värjäysprosessin aikana se haihtuu pois eikä kuormita luontoa (hapetteen avulla hius vaalenee). Savivaalennus ei sisällä ammoniakkia tai muita voimakkaita emäksisiä raaka-aineita, eikä mitään synteettisiä pigmenttejä kuten PPD:tä tai sen johdannaisia. Lopputulos on aina luonnollisen vaalea, yleensä hieman beigeen tai kultahiekkaan vivahtava. Vaikka savivaalennus on todella hellävarainen ja hiukset ovat vaalennuksen jälkeenkin hyvässä kunnossa, emme vaalenna Hiusmeressä erittäin huonokuntoisia tai permanentattuja hiuksia.

Hinnat
Savivaalennus ilman leikkausta 95–130 €.
Savivaalennus leikkauksen kanssa +19–55 € (Nettivarauksessa valitse leikkaus lisäpalveluna)

Rentouttava päähieronta

Hieronnassa tehdään sarja hierontaliikkeitä, joilla käsitellään yläselän, käsivarsien, hartioiden, niska- ja päänalueen pisteitä sekä lihaksia. Käytetään myös nimeä ”stressipesu”. Rentouttaa ja rauhoittaa kireää kiireistä mieltä. Sopii erinomaisesti väsyneelle ja stressaantuneelle pysäyttämään hetki arjen keskellä, parturi- tai kampaamokäynnin yhteydessä. Hieronta tehdään puseron päältä, asiakkaan istuessa. Hieronnan voi yhdistää useimpiin muihin palveluihin kuten hiustenkasvivärjäyksiin tai hoitoihin tai leikkauksiin. Täydellisen hierontasarjan kesto on n. 30-40min. Päänhieronnasta voidaan myös puolittaa aika, jolloin hintakin puolitetaan.

Hieronnassa käytetään 100 % kylmäpuristettua hiusten- ja ihon hoitoon sopivaa luomuöljyä. Se hoitaa hiuspohjaa ja vähentää hiusten tarttumista sormiin hieronnan aikana, mikä tekee hieronnasta miellyttävämpää. Luomuöljyjä on käsitelty vähemmän ja hellävaraisemmin, kuin tavanomaisia öljyjä.

Hinnat
Päähieronta ilman pesua 40 € (Nettivaraukessa kategoria "Päähieronnat")
Päähieronta pesun kanssa 60 € (Nettivarauksessa kategoria "Hemmottelupaketti" ja valitse "Päivän piriste")

Hemmottelupaketit

Haluaisitko piristää päivää päähieronnalla ja hiustenpesulla? Miltä kuulostaisi ihana istunto, päähieronnalla ja ekohoidolla? Vai haluaisitko lähteä kotiin kampaamosta entistä ehompana, kaikki edellämainittu ja lisäksi hiustenleikkaus? Voit myös käydä ottamassa yrttipäikkärit Hiusmeressä.

Nämä valmiit paketit ovat toivottuja aineettomia lahjoja.

Sisältää noin 35 min päähieronnan sekä hiustenpesun ja muotoonkuivauksen. Kesto noin 1 h.

Hinta
Päivän piriste 60 €

Sisältää noin 35 min päähieronnan sekä asiakkaan hiuksille ja hiuspohjalle sopivan ekohoidon (esim. turve, merilevä tai savi) sekä muotoonkuivauksen. Kesto n. 1,5 h.

Hinta
Ihana istunto 100 €

Sisältää noin 35 min päähieronnan lisäksi asiakkaan hiuksille ja hiuspohjalle sopivan ekohoidon (esim. turve, merilevä tai savi), hiustenleikkauksen sekä muotoonkuivauksen. Osa tuotteista vaatii esivalmisteluja, joten kerro aikaa varatessasi lisätiedoissa hiuksistasi. Kesto n. 2–2,5 tuntia.

Hinta
Entistä ehompi 150 €

Tämä paketti on ns. energialeikkaus.

Palvelu aloitetaan rentouttavalla päähieronnalla, jossa käydään rauhallisilla hierontaotteilla läpi niska-hartia-pääaluetta. Myös käsivarret, kasvojen akupisteet ja korvalehdet käydään kevyesti läpi. Hieronta tapahtuu asiakkaan istuessa ja vaatteen päältä. Hieronnan kesto noin 45 minuuttia.

Tämän jälkeen hiustenpesu ja hoitoaine, jonka jälkeen siirrytään leikkaukseen. Leikkaus on huolellinen ja kehälinjoiltaan ehjä sekä tylppäleikattu (ei rikota, ei veitsellä leikata tms. voimakasta ohennusta), jolloin hius etsii leikkauksen aikana ns. oman asentonsa. Tuloksena leikkaus, joka on helppo ja pitkäkestoinen.

Palvelun on tarkoitus olla kokonaisvaltainen ja rauhoittava. Asiakas ja kampaaja eivät keskustele työn aikana juurikaan, niinpä voit vaikka nukkua istualtaan palvelun aikana 😉 ! Hyvä paketti lahjaksi tai itselle hemmotteluun. Tuloksena energisoitunut ja ihana olo, stressipesua parhaimmillaan.

Hinta
Virkistävä paketti 90-120 €

Palvelu sisältää hiustenpesun sekä Ekopharman hoitavaan hiusnaamiopohjaan tehdyn, juuri sinun hiuksillesi ja hiuspohjallesi räätälöidyn yrttisekoituksen. Hiusnaamio levitetään pesupaikalla ja vaikutusaika on n. 20 minuuttia, jonka aikana saat rentouttavan päähieronnan. Lopuksi hiustenkuivaus.

Hinta
Yrttipäikkärit 45 €

Yrttihoidot hiuksille ja hiuspohjalle

Käytämme kotimaisia yrttejä hiustenhoidoissa. Yrttijauheet sekoitetaan hoitavaan hiusnaamiopohjaan tai niitä käytetään huuhteena lämpimän veden kanssa.

Naamiopohja sisältää hoitavaa karitevoita ja runsaasti hyviä rasvahappoja sisältävää mustaherukan siemenöljyä. Jojobaproteiini hoitaa ja auttaa vahvistamaan hiuksia. Kun naamiopohjaan lisätään ammattitaidolla juuri oikeat yrtit ja hoitotipat, saadaan aikaan välittömiä hoitovaikutuksia. Hiuspohjan rauhoittumista, hiusten siloittumista ja syväkosteutta. Lopputuloksena on aina upea kiilto ja kauniit hiukset!

Yrttihoidot voidaan toteuttaa pidemmällä vaikutusajalla ekohoitona tai lisäpalveluna esimerkiksi hiustenleikkauksen yhteydessä. Tehdään sitten pidempikestoisempi palvelu tai lyhyt hemmottelu pesupaikalla muun työn yhteydessä, saat aina hiuksillesi vain parasta ja juuri sinun tarpeisiin räätälöidyn "yrttikylvyn".

Muutamia erimerkkejä Hiusmeressä käytettävien yrttien vaikutuksista:

  • Punajuuri - Punajuuri antaa kylmän punaista sävyä hiuksille. Punajuurella on hiuspohjaa kosteuttava, sekä kutisevaa hiuspohjaa rauhoittava ja hilsettä vähentävä vaikutus. Ekopharma hiusyrtit ovat suomalaisia kuivatettuja kasveja, joita voi käyttää hoitavina hiushuuhteissa, hiusnaamioissa tai syventämässä kasvivärien sävyjä.
  • Rosmariini - Rosmariini tekee hiuksista tummemmat ja kiiltävämmät. Rosmariini voi myös vaikuttaa hilsettä vähentävästi, sekä hiuspohjan kutinaa ja ärsytystä lievittävästi.
  • Koivu - Koivu tummentaa hiuksia. Se hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa ja tekee hiukset kiiltäviksi ja pehmeiksi. Koivua on perinteisesti käytetty ehkäisemään hiustenlähtöä ja kaljuuntumista.

Yrteissä on myös muita vaihtoehtoja sekä käytämme myös mm. Proteiini-Peptidi- ja Kaurauutetippoja hiusnaamioissa. Nämä tuovat hiuksiin kammattavuutta, kosteutta ja tuuheutta

Hinnat
Yrttihoidot hiuksille ja hiuspohjalle 20–74 €

Huom! Nettivarauksessa kategoriassa "hiustenleikkaukset" voit valita lisäpalveluna "yrttipäikkärit" tai  kategoria "hemmottelupaketti" ja "yrttipäikkärit". Toivoessasi pidempää hoitoaikaa tai olet epävarma mikä hoito olisi paras, valitse kategoria "hiushoidot" ja sieltä hiustesi pituuden mukaan ekologinen hius-/hiuspohjan hoito.
 

Merileväpuhdistushoito

Merilevä sisältää paljon jodia ja myös muita hiusten kasvulle tärkeitä kivennäisaineita, mineraalisuoloja, rasvahappoja, vitamiineja kuten C-, D- ja E-vitamiineja, magnesiumia, kaliumia, fosforia, kalsiumia, rautaa, ja hivenaineita.

Syväpuhdistaa hiuksista tehokkaasti raskasmetalleja, kuten rautaa ja kuparia, joita sinne on kerääntynyt kosmetiikasta ja jopa ilmasta. Hiusten väri kirkastuu ja samalla merilevä kosteuttaa hiuksia. (Ei suositella hiuspohjaan henkilölle, jolla on kilpirauhasen vajaa- tai liikatoimintaa. Merilevä voidaan kuitenkin huoletta levittää hiuspituuksiin). Sopii esim. antibiootti- ja muiden lääkekuurien jälkeen puhdistamaan kehoa / hiuspohjaa. Tekee hiuksista syväpuhtaat, pehmeät, kiiltävät ja eloisat.

Hinta
Merileväpuhdistushoito 55–74 €
Nettivarauksessa kategoria "hiushoidot", valitse sopiva hiusten pituus ja kerro varauksen lisätiedoissa toiveesi merilevähoidosta.

Savihoito

Savi on tuhansia vuosia ollut tunnettu puhdistavilta ja antiseptisilta ominaisuuksiltaan. Savi on erittäin mineraali- ja kivennäisainerikas, joten se stimuloi hiusten kasvua. Savi sopii erityisesti rasvoittuville hiuksille ja tukkoiselle, ärtyneelle ja hilseilevälle päänahalle. Savi on antiseptinen, se rauhoittaa ja lääkitsee ärtynyttä ja mahdollisesti haavaista hiuspohjaa. Savi poistaa tehokkaasti hiuksista ja hiuspohjasta muotoilutuotejäämiä sekä muita epäpuhtauksia. (Savihoitoa voi tehostaa myös luomukaalilla, joka saveen sekoitettuna irrottaa epäpuhtauksia vielä paremmin. Lisäksi kaalin lehdet hoidon päällä imevät epäpuhtaudet itseensä.) Savihoidon jälkeen hiukset pysyvät puhtaina ja kiiltävinä huomattavasti paremmin. Hoidossa käytettävistä savesta valitaan aina asiakkaalle sopivin.

Hinta
Savihoito 55–74 € (Nettivarauksessa kategoria "hiushoidot")

Hiuspohjan turvehoito

Hoitoturve on puhdas suomalainen luonnontuote. Turpeesta ei poisteta eikä siihen lisätä mitään; vain maatumattomat puunpalaset seulotaan massasta ja siten varmistetaan turpeen tasainen laatu. Turpeen terapeuttinen vaikutus perustuu sen sisältämien biologisten ainesosien aktivoivaan sekä syvälämpövaikutukseen. Turve on säilynyt jopa tuhansia vuosia suossa hapettomissa olosuhteissa, missä bakteerit eivät menesty. Tärkeimmät terapeuttiset aineet ovat humushapot (28,5%) sekä fulvohapot (10%). Lisäksi turve sisältää monia ihoa hoitavia aineita, kuten rautaa, kuparia, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä. Sopii erilaisiin hiuspohjan ongelmiin: kutiavaan ja ärtyneeseen tai hilseilevään päänahkaan. Turve myös edistää hiustenkasvua, soveltuen siten hyvin heikosta hiustenkasvusta kärsivälle säännölliseen hoitoon.

Myymme myös kotikäyttöön hoitoturvetta!

Hinta
Hiuspohjan turvehoito 55–74 € (Nettivauksessa kategoria "hiushoidot")

Kampaukset ja meikkaukset

Meikkaukset arkeen ja juhlaan ammattitaidolla. Hiusmeressä käytettävä meikkisarja on Couleur Caramel. Se on ainutlaatuisen konseptin omaava luomusertifioitu (Ecocert BIO) kosmetiikkasarja. Innovatiivisen sarjan tuotteissa yhdistyvät ennennäkemättömällä tavalla huipputeknologia, ammattilaislaatu, ekologisuus, humaanisuus ja ranskalainen estetiikka. Couleur Caramel -tuotteiden koko elinkaari kunnioittaa luontoa, ihmisiä ja eläimiä.

Kampaukset toteutamme mm. Less is More ja Ekopharma -sarjojen muotoilu ja viimeistelytuotteilla.

Kaikkia kampauksissa ja meikkauksissa käytettäviä tuotteita voit hankkia meiltä myös kotikäyttöön.

Opastavan meikkauksen aikana käymme läpi juuri sinun tarpeeseesi sopivaa meikkaustekniikkaa ja sinulle sopivia tuotteita. Mieti valmiiksi, mihin erityisesti toivot opastusta ja vinkkejä. Voit kertoa niistä tarkemmin myös lisätiedoissa ajanvarausta tehdessä.

Hankkiessasi opastavan meikkauksen, saat palvelun yhteydessä tehdyistä tuotehankinnoista aina -10 % alennuksen! Mikäli jokin tuote on tilaustuote (meikeissä voi joskus olla, ettei löydy varastosta heti mukaan), perimme tuotteen hinnan etukäteismaksuna.

Hinta
Opastava meikkaus 68 €

Pikameikki, max. 30 min.
Pikameikki on kevyempi ehostus (ei irtoripsien kiinnityksiä tms).

Pikakampaus, max. 30 min.
Pikakampauksessa voi olla lettejä, pikainen nuttura tai nopeat kiharat. Tähän kannattaa saapua puhtaalla ja valmiiksi kuivatulla hiuksella. Älä käytä alle omia muotoilutuotteita alle tai hiuksiin jätettävää hoitoainetta.

Hinnat
Pikameikki 36 €
Pikakampaus 36 €

Juhla- ja häämeikissä voidaan tarvittaessa käyttää myös irtoripsiä tai irtoripsitupsuja. Huom: Jos Hiusmeri hankkii ripset, perimme pienen lisämaksun, noin 5 €.

Jos haluat käydä ennakkoon suunnittelemassa juhla- tai häämeikkiäsi, varaa 15 minuutin suunnitteluaika. Tuolloin hahmotellaan tulevaa työtä, käydään yhdessä läpi toiveitasi ja testataan meikkisävyt. Koemeikkiä tai pidempikestoista suunnittelua varten varaa aika pikameikkiin tai juhlameikkiin. Veloitus hinnaston mukaan tai vähintään 1 €/minuutti.

Hinta
Juhla- ja häämeikki 63€
Suunnittelut meikeille ja kampauksille 15–28 € (Nettivarauksessa kategoriassa "kampaukset ja meikit")

Juhlakampauksen työstämiseen käytetään aikaa noin tunti.

Hääkampaus on haasteellisempi ja vie aikaa enintään kaksi tuntia. Hääkampaukseen voidaan käyttää koristeita, kiinnittää huntu yms.

Jos haluat käydä ennakkoon suunnittelemassa juhla- tai hääkampausta, varaa 15 minuutin suunnitteluaika. Tuolloin käydään yhdessä läpi toiveitasi ja asetellaan hiuksia toivottuun muotoon. Jos haluat koekampauksen, varaa aika pikakampaukseen tai juhlakampaukseen.

Kampaukseen kannattaa saapua puhtaalla ja valmiiksi kuivatulla hiuksella. Älä käytä alle omia muotoilutuotteita tai hiuksiin jätettävää hoitoainetta.

Hinta
Juhla- ja hääkampaukset 63–155 €
Suunnittelut meikeille ja kampauksille 15–28 € (Nettivarauksessa kategoriassa "kampaukset ja meikit")

Nopeasti nätiksi -paketti
Sisältää pikakampauksen ja pikameikin. Jos tarvitset myös hiustenpesun, muista varata lisäpalveluista pesu ja hoito.

Pikkusen pidempi puunaus -paketti
Sisältää juhlakampauksen ja pikameikin. Jos tarvitset hiustenpesun, muista varata lisäpalveluista pesu ja hoito.

Upeana juhlaan -paketti
Sisältää juhlakampauksen ja juhlameikin. Jos tarvitset hiustenpesun, muista varata lisäpalveluista pesu ja hoito. Suosittelemme paksujen ja pidempien hiusten pesua ja kuivausta kotona valmiiksi, näin emme käytä juhlapäiväsi aikaa hiusten kuivatteluun kampaamossa.

Todellinen prinsessa -paketti
Sisältää hääkampauksen koristeluineen sekä häämeikin (tarvittaessa irtoripsien tai irtoripsitupsujen kiinnitys). Suosittelemme prinsessapaketissa hiustenpesua ja kuivausta valmiiksi kotona, ettei juhlapäiväsi aikaa käytetä hiusten kuivatteluun. Muissa paketeissa voit varata lisäpalvelusta myös hiusten pesun.

Hinnat
Meikki- ja kampauspaketit 63–199 €
Suunnittelut meikeille ja kampauksille 15–28 € (Nettivarauksessa kategoriassa "kampaukset ja meikit")