Tirsanurkka

Lepää ja palaudu

Hiusmereen tuli huhtikuussa 2022 uusi palvelukonsepti, Tirsanurkka. Tirsanurkka® on paikka, jossa voit rentoutua, katseilta suojassa, Neurosonic Professional Pro Plus® hoitotuolissa. Viihtyisä lepotila sijaitsee Ekokampaamo-parturi Hiusmeressä, Antinkankaalla.

Mikä on Neurosonic?
Neurosonic lähettää kehoon erittäin matalataajuista värähtelyä. Teknologia edistää kehon luonnollisia korjaavia ominaisuuksia erityisesti unen laadun ja tehon kautta.

Värähtelyllä vaikutetaan suoraan autonomiseen hermostoon, jolloin mielen ei tarvitse työskennellä rentoutuakseen. Hermoston mekanismit aktivoituvat ja stressiperäiset oireet, kuten ahdistus, unihäiriöt ja asiakaskokemusten mukaan myös kipu helpottuu. Ennaltaehkäisevä vaikutus pitää sinusta huolta joka päivä.

Eri tehoalueilla saadaan aikaan erilaisia vaikutuksia. Värähtely auttaa urheilijaa tai työssä stressaantunutta palautumaan nopeammin ja aktivoivilla ohjelmilla herätellään kehoa tuleviin suorituksiin nostamalla vireystilaa.

Rentoutusmenetelmä sopii kaikenikäisille ja on turvallinen käyttää. Esimerkiksi sydämentahdistimet, kipustimulaattorit tai metalliset keinonivelet eivät estä Neurosonicin käyttöä.

 

Varaa aika

Osta lahjakortti

Ohjelmat ja käyttöajat

10 minuutin Tehonokoset
Powernap-hetki työpäivän keskelle auttaa jaksamaan. Sisältää lyhyen rentouttavan sekä aktivoivan jakson. Tehonokosten jälkeen olo on virkistynyt. Tämä ohjelma sopii mainiosti otettavaksi klo 8–16 välillä. 

10 minuutin rentouttava ohjelma
Ohjelma lievittää lihasjännityksiä, päänsärkyjä ja lihassärkyä. Soveltuu hyvin keskellä päivää käytettäväksi virkistävän vaikutuksen vuoksi. Neurologisissa oireissa ohjelman avulla voidaan lievittää spastisuutta tehokkaasti. Ohjelman voi ottaa kaksi kertaa peräkkäinkin esimerkisi päänsäryn lievittämiseen.

20 minuutin rentouttava ohjelma
Käytä ohjelmaa erityisesti selän alueen lihaskipujen ja lihasjännityksen lievitykseen. Voidaan käyttää myös rentouttavana koko kehon ohjelmana, joka lievittää stressiä ja edistää unenlaatua. Erityisen hyvä ohjelma niska-hartiajännitykseen ja alaselän kipuihin.

25 minuutin rentouttava ohjelma
Ohjelma sisältää erittäin rauhoittavia jaksoja. Käytä tätä ohjelmaa aloittaessasi laitteen käytön ja aina kun on unihäiriöitä, sillä ohjelma on suunniteltu erityisesti unihäiriöiden ja stressin oireiden lievitykseen. Voit käyttää myös lihasten rentouttamiseen.

39 minuutin rentouttava ohjelma
Ohjelma sisältää rauhoittavia/rentouttavia jaksoja sekä yhden hierovan jakson. Vaikutukset ovat samantyyppiset kuin 25 minuutin rentoutusohjelmalla, mutta aktivoi enemmän aineenvaihduntaa. Erittäin rentouttava ja soveltuu myös unihäiriöiden lievittämiseen sekä lihasten rentoutukseen.

12 minuutin aktivoiva ohjelma
Lyhyt rentoutus/hieronta vireystilan aktivoimiseen, aineenvaihdunnan buustiin, lihasjännityksen, päänsärkyyn ja kipujen lievitykseen. Sopii käytettäväksi aamulla tai päivällä aktivoivan akuutin vaikutuksen vuoksi. Olemme havainneet, että CFS-henkilöillä ohjelma auttaa vireystilaan ja unen laatuun. Ohjelma saattaa edistää unenlaatua myös terveillä henkilöillä.

24 minuutin aktivoiva ohjelma
Ohjelma on tarkoitettu koko kehon aktivointiin. Taajuudet ovat tässä ohjelmassa kaikkein korkeimmat, joten älä käytä sitä hoitojen alkuvaiheessa, jos on unihäiriöitä, kehollista stressiä tai ahdistusta, migreeniä, epilepsiaa tai muulla tavoin herkkyyttä värähtelystimulaatiolle. Sopii aktiiviliikkujalle lihasten lämmittelyyn ja esimerkiksi neurologiseen kuntoutukseen aktivoimaan lihasten toimintaa. Erittäin aktivoiva!

37 minuutin palauttava ohjelma
Ohjelma on tarkoitettu fyysisen ja psyykkisen palautumisen edistämiseen. Lisää voimakkaasti verenkiertoa ja nestekiertoa ja rentouttaa samalla lihaksia. Hyvä ohjelma mm. kivun ja turvotuksen sekä huonon verenkierron hoitoon. Ohjelma soveltuu erityisen hyvin fibromyalgiaan, turvotuksiin tai DOMS-oireisiin. Myös II-tyypin diabeetikot saattavat hyötyä ohjelmasta. Edistää myös unen laatua.

41 minuutin palauttava ohjelma
Käytä ohjelmaa palautumiseen ja unen laadun edistämiseen esimerkiksi urheilun jälkeen myöhempään illalla. Hyvä yhdistelmäohjelma myös unihäiriöiden, lihasjännityksen, päänsäryn, kipujen, turvotuksen ja huonon ääreisverenkierron hoitoon.

Ohjelmasuosituksia

Jokainen ihminen on yksilö, joten ohjelmasuositukset eivät ole "kiveen hakattuja". Jos olet epävarma mikä ohjelma sopisi juuri nyt, juuri sinun tarpeeseesi ja tilanteeseesi, kysy rohkeasti. Voit kysyä joko suoraan Neurosonicin Live Chatissa tai Hiusmeren Päiviltä. Voit myös jättää viestikenttään kommentin ajanvarausta tehdessäsi.

Tehonokoset
klo 8–16

Rentouttavat ohjelmat
klo 16–22

Aktivoivat ohjelmat
klo 6–16

Palauttavat ohjelmat
klo 6–22

Hinnasto

Kertatirsat

Lyhyemmät Neurosonic-ohjelmat (10–24 min)19 €
Pidemmät Neurosonic-ohjelmat (25–41 min)29 €

Sarjatirsaajille

Tirsakortti: 8 x vapaavalintainen Neurosonic-ohjelma (10–41 min)190 €
Pikkutirsat: 8 x lyhyempi Neurosonic-ohjelma (10–24min)130 €

Sarjakortit voimassa 6kk ostopäivästä ja käyttöoikeus kaikilla perheenjäsenillä.

Tirsapassi

Tirsapassilla joka 10. kertatirsa veloituksetta.

Voimassa 6kk ostopäivästä ja käyttöoikeus kaikilla perheenjäsenillä.

Virtatirsaajat

Virtatirsakortti
– sis. 10 x 10min Neurosonic Tehonokoset-ohjelma
150 €

Sopii hyvin työporukalle klo 8–16 välillä otettavaksi. Ohjelma sekä rentouttaa, että virkistää. Voimassa 12 kk ostopäivästä.

Patjan vuokraus

1 viikko150 €
2 viikkoa250 €
4 viikkoa450 €

Sarjatirsaajien ja tirsapassien edut

  • Tirsakortilla etusi on noin 18 %/ käyntikerta
  • Pikkutirsakortilla noin 14,4 %/kertakäynti
  • Tirsapassilla etusi on 10–14 %, riippuen mitä ohjelmista passilla käytät
  • Virtatirsakortilla säästö on 21 %/ Tehonokoset-ohjelma.


Neurosonic Plus -mobiilipatjan vuokraus
Voit myös vuokrata Neurosonic Plus -mobiilipatjan Hiusmerestä kotiisi tai vaikka työpaikalle. Mukana patjan tabletti ja kuulokkeet, jotta ohjelman musiikkielämys olisi täydellisempi. Patja on kantokassissa ja mukana on selkeät käyttöohjeet. Saat myös opastuksen noutaessasi patjan. Patjan kotiinkuljetus ja nouto mahdollinen lähialueella 30 € lisämaksusta.


Laitehoitoja ei voi maksaa etuseteleillä (Smartum, e-passi yms.) verottajan ohjeen mukaan. Neurosonic katsotaan laitehoidoksi.

Hintoihin sisältyy alv 24 %.

 

Matalataajuus-värähtely lisää hyvinvointia

Vaikka arjen kiireen keskellä on itselle mielekkäiden asioiden äärellä, mielessä pyörivät asiat ja jatkuva tekeminen kuormittavat mieltä ja kehoa. Silloin huomaan kehon ja mielen ylivireyden ja tiedostan kehon sympaattisen hermoston aktivoituneen.

Hyvinvoinnin kannalta on tärkeää osata aktivoida myös parasympaattisen hermoston toimintaa, eli tukea palautumista ja rentoutumista. Se voi olla hetken pysähdys arjen keskellä, jolloin kuulostelen mitä minulle kuuluu, miten mieleni ja kehoni voivat.

Pysähtyminen ja kuulosteleminen voivat aluksi tuntua haasteelliselta, sillä ajatukset pyörivät mielessä ja kehossa voi tuntea epämiellyttävää kireyttä ja jännitystiloja. Pysähtyminen edellyttää tietoista läsnäoloa nykyhetkessä. Se on taitoa olla läsnä tässä ja nyt. Silloin huomaa ja havaitsee, millaisia ajatuksia ja tunteita on mielessä ja miltä kehossa tuntuu.

Olen ollut Tirsanurkan Testitirsaajana ja kokeillut eri mittaisia rentouttavia ja palauttavia hoitoja Neurosonic- tuolissa. Osa hoitokerroista on toteutunut tiiviisti pari-kolme kertaa viikossa, osa harvemmin. Usein hoito-ohjelman alkaessa huomaan ajatusten vilistävän mielessä, mutta ei mennyt kauaa, kun pään sisäinen kiireen tunne rauhoittuu.

Matalataajuus värähtelyn kehollisuuden avulla suuntaan aluksi huomion mielessä vilistävistä ajatuksista keholliseen kokemukseen ja samalla ankkuroin itseni läsnä olevaksi nykyhetkeen. Hoito-ohjelman edetessä mieli ja keho rauhoittuvat ja rentoutuvat, hengitys muuttuu syvähengitykseksi. Hetkittäin havaitsen jalkojen ja käsien tuntuvan hyvin, hyvin raskailta. Ja samanaikaisesti tuntuu kuin leijuisin. On hyvä olla.

Jokaisen hoitokerran jälkeen olen ollut samojen kokemusten äärellä: mieli ja keho ovat rauhoittuneet ylivireästä seesteiseksi, ja olotila on silti virkeä. Kehon palautumisen havaitsen myös parin seuraavan päivän aikana siitä, että esimerkiksi kävellessä askeleet ovat erityisen keveät. Olen huomannut myös omalla kohdallani unen laadun kohenevan hoidon jälkeen – usein niin katkonaiset yöunet ovat seuraavien öiden aikana rauhallista unta aamuun saakka.

Neurosonic-tuolin hoito-ohjelma on ollut juuri se hetken pysähdys arjen keskellä, joka tukee minun taitoani olla läsnä tässä ja nyt ja kuulostella mitä minulle kuuluu, miten mieleni ja kehoni voivat.

– Katja Pietarila, Psykoterapeutti

Palaute

Lähdin testaamaan Tirsanurkkaa positiivisella mielellä. Toivoin saavani apua krooniseen neuropaattiseen kipuun, unettomuuteen ja lihasheikkouteen – melko suuret odotukset siis! Palauttava ja rentouttava paransivat unenlaatua. Yöheräilyt vähenivät ja syvän unen ja REM-unen määrä lisääntyi. Aktivoiva hoito teki jaloista kevyemmät ja seuraavana päivänä kivut olivat heti helpompana useamman päivän ajan.

Pitkän aikaa näiden ongelmien kanssa painineena olin kyllä tyytyväinen ja innostunut jatkamaan Neurosonicin käyttöä. Tirsatkin tuli testattua. Kaikkien hoitojen aikana nukahdin aina hyvin nopeasti ja oli ihana herätä virkistyneenä ja energisenä tuolista. Lisäksi esteetikon sielu lepää kauniissa hoitotilassa!

–Piia Vähäsalo, yrittäjä